آخرین اخبار
کد مطلب: 74588
تقابل "روباه" آمريکايي با "نهنگ" ايراني
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 704

به گزارش پايگاه خبري-تحليلي سلام لردگان، امروزه به کارگيري تجهيزات زيردريايي کوچک از اهميت راهبردي زيادي در صنايع نظامي کشورهاي مختلف برخوردار است به طوري که شاهد استفاده روزافزون زيردريايي‌هاي جستجوگر زيادي در توسط کشورهاي غربي در جنگ‌هاي مختلف هستيم.

نمونه بارز اين زيردريايي‌هاي بسيار کوچک و هوشمند روباه دريا است که به شناسايي و شکارچي مين‌هاي دريايي و ضدزيردريايي‌ها معروف است.

روباه دريا محصول ايالات متحده امريکا است که با 50 کيلوگرم وزن و عمق شناسايي مطلوب و ابعاد کوچک‌تر از يک کپسول زيستي و کمتر از ابعاد يک انسان بالغ مي‌تواند با نفوذ به عمق آب‌هاي دشمن به شناسايي مواضع زيردريايي‌هاي دشمن اقدام کند.

اما اين ضدمين‌هاي دريايي تا چه حد در برابر "نهنگ مين‌گذار ايراني" موفق است؟

مين دريايي وسيله‌اي انفجاري است که در دريا و رودخانه‌ها گذاشته مي‌شود و مي‌تواند کشتي‌ها و زيردريايي‌ها را نابود کند.

برخلاف بمب‌هاي عمقي، مين‌هاي دريايي روي آب گذاشته مي‌شوند و وقتي که به کشتي دشمن نزديک شدند و يا با آن برخورد کردند، منفجر مي‌شوند. مين‌هاي دريايي مي‌توانند براي حمله به دشمنان مورد استفاده قرار گيرند، به‌طوري‌که مي‌توانند حرکت کشتي‌هاي دشمن را مختل کرده و يا موجب زنداني شدن آن در ميان مين‌ها شوند. همچنين مين‌هاي دريايي کاربرد دفاعي نيز دارند؛ چنان که مي‌توان از آنها براي محافظت از مرز آبي خود استفاده کرد.

زيردريايي نهنگ با قابليت مين ريزي و با سرعت 25 کيلومتر بر ساعت در سطح و سرعت 44 کيلومتر بر ساعت در زيرسطح، نسل جديدي از زيردريايي‌هاي کلاس سبک ايراني است که نسبت به غدير جديدتر و از فناوري بالاتري بهره‌مند است.

اين زيردريايي داراي 2 تا ? لول پرتاب اژدر و محفظه‌هاي شليک موشک نور و مين‌گذار است که مي‌تواند علاوه‌بر مين‌گذاري به هدف‌گيري اهداف سطحي و زيرسطحي ديگر نيز اقدام کند.

از اين زيرسطحي مي‌توان به عنوان نگهبان کوچک درياهاي کم عمق ياد کرد که البته عمق عملياتي اين زيردريايي بيش از زيردريايي‌هاي کلاس غدير است.

از نکات برجسته اين زيرسطحي ايراني مي‌توان به قدرت شليک موشک نور از آن اشاره کرد که يک موشک کروز ضدکشتي با برد 200 کيلومتر است.

البته اين زيردريايي مي‌تواند اژدر‌هايي را نيز همزمان شليک کند و در همان لحظه به مين ريز دريايي نيز اقدام کند.

اين درحالي است که "روباه دريا" تنها قادر به شناسايي و انهدام مين‌هاي دريايي است و با توجه به تسليحات "نهنگ" مي‌تواند طعمه خوبي براي اين زيرسطحي‌ها باشد که البته با توجه به مين‌ريزي‌هاي گسترده نهنگ امکان شناسايي و انهدام اين مين‌ها توسط روباه آمريکايي بسيار سخت است.

رويارويي زيردريايي مين‌ريز ايراني "نهنگ" در برابر "روباه" مين‌ياب آمريکايي از مواردي است که در خليج فارس و آب‌هاي کم عمق ممکن است به وقوع بپيوندد و با توجه به سامانه ضدسونار و ضد شناسايي پيشرفته نهنگ و قدرت شليک موشک و اژدر از نهنگ؛ اين زيرسطحي صيادي ماهر براي اهداف سطحي و زيرسطحي دشمن به حساب مي‌آيد که مين‌ياب "روباه" نيز نمونه بارز آن اهداف است.  (منبع "نداي انقلاب")

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس